Rezerváciu môžete urobiť na t.č. +421 948 904 404 alebo OnlineREZERVUJTE SI MIESTO

Naše Novinky

Ingrediencie Thajskej Kuchyne: Banánové Kvety

Uverejnené v: Blog Šéfkuchára

Thanin_market_banana_flowers_and_leaves

Banánové kvety sa v juhoázijskej a juhovýchodoázijskej kuchyni používajú ako zelenina. Buď surové, či naparené s rôznymi dipmi alebo aj varené v polievkach, kari, či vyprážaných jedlách. Ich chuť pripomína skôr artičoky – vôbec nechutia ako zelenina, či kvet, ktoré som počas svojho života vyskúšal. Dokonca by som to prirovnal skôrk hubám – vo svojej mäsitosti a určitého stupňa umami (to je tá záhadná piata chuť), no s ľahšou textúrou. Arómu banánového kvetu bolo pre mňa zo začiatku naozaj ťažké vôbec zachytiť…

Banana_flower_from_kerala

Tak, ako pri artičokoch, všetky hutné časti plus srdce sú jedlé.

V mnohých thajských reštauráciách sa už tradične banánový kvet servíruje k Pad Thai, zatiaľ čo horúci šalát z banánových kvetov je veľmi veľmi populárnym jedlom v celej thajskej kuchyni.

– Miroslav Stycinskij, Šéfkuchár